Tikka Masala
Tikka Masala, kişniş, kimyon, sarımsak, paprika, zencefil, acı biber ve nane içerir. Bu baharat genellikle tavuk tikka masala için kullanılır. Çoğu köri gibi, antibakteriyel özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Bu baharatlar, etlerin korunması gereken sıcak iklimlere sahip ülkelerin yemeklerinde bulunur. Bu nedenle, farklı baharatların kombinasyonu nedeniyle, Tikka Masala'nın tüketenler üzerinde faydalı bir etkisi olduğu düşünülmektedir.
Tikka Masala isminin ilk kez Güney Asya'daki Mogol İmparatorluğu'nda geçtiği ve bulunduğu düşünülmektedir. Ardından, bu isim yüzyıllar boyunca kaybolmuştur. 20. yüzyılın ortalarında Avrupa'da çok popüler bir baharat haline gelmiştir. Bu dönemde birçok Hintli göçmen Birleşik Krallık'a gelmiş, restoranlar açmış ve birçok baharatla pişirilmiş tavuk anlamına gelen tavuk Tikka Masala sunmaya başlamıştır. Birkaç yıl daha
Ambalaj: 250g, 500g ve dökme